SI EN
domel 2
DOMEL d.o.o.
Otoki 21
4228 Železniki, Slovenija
+386 4 511 71 00
Član
DOMEL, elektromotorji in gospodinjski aparati, d.o.o.
Od: 1946

Zanesljiv partner z več kot 70 let izkušenj

DOMEL je razvojni dobavitelj naprednih rešitev s področja električnih motorjev ter komponent. Naša osnovna kompetenca je zasnova ter izdelava učinkovitega ter zanesljivega motorja za različne aplikacije od hišnih ter vrtnih aparatov, do industrijskih aplikacij, klimatizacije, medicine ter automotive.

DOMEL je strateški razvojni dobavitelj za številna globalna podjetja, s katerimi ga vežejo dolgoročna partnerstva. Inovativne rešitve mlajše od 3 let predstavljajo od 30% do 40% letnega prometa.

Inovativni razvoj in raziskave ter napredne proizvodne tehnologije
Osnovne razvojne kompetence so: strukturna mehanika, elektromagnetika, rotodinamika, aerodinamika, akustika, močnostna elektronika in hitro prototipiranje. Na področju testiranj je DOMEL specializiran za vibracijska in trajno dinamična testiranja, EMC testiranja, meritve motornih ter aerodinamskih karakteristik, meritve ravni zvoka, klimatska testiranja in testiranja življenjskih dob.

DOMEL je močno vertikalno integriran s ključnimi tehnologijami kot so štancanje, brizganje, obrizgavanje in avtomatizacija. Te tehnologije predstavljajo ključne kompetence DOMEL-a in omogočajo dodatno konkurenčno prednost.

Kompetence in zmogljivosti

Raziskave:
Razvoj:
Proizvodnja:

Prodajni model

B2B:
B2C:

Proizvodni program ali storitve

Električni motorji za gospodinjske aparate in vrtno opremo, puhala za industrijo in medicino, pogoni za klima sisteme, pogoni za vodne, oljne in vodikove črpalke, laboratorijske centrifuge,…

Dosedanje izkušnje z obrambnimi programi

Sodelovanje z Ministrstvom za obrambo RS (MORS) na projektih za mobilno in stacionarno enoto z vodikovo gorivno celico.