SI EN
Asset 2
TECOS
Kidričeva ulica 25
3000 Celje, Slovenija
+386 3 49 00 920
Član
TECOS, Razvojni center orodjarstva Slovenije
Od: 1994

TECOS, Razvojni center orodjarstva Slovenije je bil ustanovljen leta 1994 kot zavod, ki predstavlja skupne interese orodjarske in procesne industrije Slovenije.

TECOS se usmerja v izboljšanje konkurenčnosti članov preko zagotavljanja dragocenih virov in znanja. Kot grozd podpiramo razvoj in pozicioniranje orodjarske industrije, ki s pričakovanjem zre v prihodnost, saj se proizvodna industrija vse bolj osredotoča k učinkoviti rabi tehnologij in k zeleni proizvodnji.

TECOS v industrijo aktivno prenaša znanja tudi skozi izvedene projekte (90+), katerih se udeležujemo kot razvojni partner ali industrijsko združenje. Naša skupina strokovnjakov se posveča mreženju in prenosu inovacij v podjetja.

Kompetence in zmogljivosti

Raziskave:
Razvoj:
Proizvodnja:
Integracija / Inženiring:
Storitve:

Prodajni model

B2B:

Proizvodni program ali storitve

Razvoj izdelkov na ključ, optimiranje procesa brizganja plastike, simulacije litja in preoblikovanja kovin, MKE-trdnostni preračuni, 3D skeniranje in vzvratno inženirstvo, optične 3D-meritve in merska kontrola, prototipno in maloserijsko brizganje izdelkov iz plastike, prenos tehnologij, konformno hlajenje in 3D-tisk kovin.