SI EN
#defence#development#innovation#NATO#research#vse
< 1 min branja
Srečanje veleposlanikov držav članic NATA
Na srečanju veleposlanikov držav članic NATA tudi predstavitev SiEnE
Srečanje veleposlanikov držav članic NATA
Na srečanju veleposlanikov držav članic NATA tudi predstavitev SiEnE
< 1 min branja
Ministrstvo za zunanje zadeve (MIZZ) je v sodelovanju z Ministrstvom za obrambo RS (MORS) in Slovensko vojsko (SV) v petek, 11. septembra 2020, v prostorih vojašnice Edvarda Peperka v Ljubljani gostilo srečanje veleposlanikov držav članic zveze NATO, ki so akreditirani v Sloveniji.
Ob tej priložnosti so se v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenija predstavila slovenska podjetja v okviru Grozda obrambne industrije Slovenije (GOIS). Udeleženci so se imeli možnost spoznati tudi s Slovenskim partnerstvom za energijo in okolje na obrambnem področju (SiEnE), ki je bilo v juliju 2020 vzpostavljeno pod okriljem Ministrstva za obrambo RS in TECES.
Ob tej priložnosti je Matej Gajzer, kot predstavnik TECES-a in tudi SRIP Pametne stavbe predstavil novo vzpostavljeno partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju (SiEnE).

Dogodka so se udeležili mnogi visoki predstavniki držav članic zveze NATO, ministrstev in Slovenske vojske. Uvodoma sta goste pozdravila minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar in državni sekretar na Ministrstvu za obrambo Uroš Lampret, dobrodošlico v vojašnici pa je gostom izrekel poveljnik 10. polka podpolkovnik Bojan Langerholc.

V uvodnih nagovorih je bilo izpostavljena pomembnost dobrega sodelovanja zunanje in obrambne politike ter povezovanja zaveznikov v okviru zveze NATO. Dobro sodelovanje je v podporo slovenski obrambni industriji in s tem vključevanju slovenskega gospodarstva tudi na področju raziskav in razvoja.

V predstavitvenem delu so se gostom predstavile tudi nekatere rešitve slovenskih podjetij. Ob tej priložnosti je mag. Matej Gajzer, kot predstavnik TECES in tudi SRIP Pametne stavbe predstavil novo vzpostavljeno Slovensko partnerstvo za energijo in okolje na obrambnem področju (SiEnE). SiEnE predstavlja dodatno možnost za krepitev vključenosti slovenskih partnerjev v obrambne programe in verige vrednosti.

Podobni dogodki priložnost za predstavitev

Podobno organizirani dogodki na najvišjem državnem nivoju vsekakor predstavljajo izredno priložnost za predstavitev zmogljivosti in okrepitev mednarodne prepoznavnosti slovenskih podjetij in raziskovalnih organizacij.

Raznovrstni inovacijski grozdi, kot sta TECES in GOIS, ali razvojna partnerstva, kot so SiEnE ali druga razvojna partnerstva (SRIP-i), lahko odlično pripomorejo k dvigu prepoznavnosti rešitev slovenskih podjetij in raziskovalnih organizacij.

Deli objavo

Sorodne objave

23. 02. 2023
Začetek projekta EDF-2021-INDY
Več kot 80 strokovnjakov iz 13 evropskih držav se je med 16. In 17. februarjem 2023 udeležilo otvoritvenega sestanka projekta INDY....
3 min branja
Mednarodna konferenca »Towards a greener Defence«
24. januarja 2023 bo v Bordeaux, Francija, potekala mednarodna konferenca »Towards a greener Defence....
2 min branja
5. 09. 2022
Izzivi in inovacije v tehnologijah za dvojno rabo
V sredo, 21.09.2022, bo preko spleta potekala okrogla miza evropskih grozdov "Izzivi in inovacije v tehnologijah za dvojno rabo"....
2 min branja
25. 07. 2022
Izjemen uspeh Slovenije na razpisu EDF 2021
Na mednarodnem razpisu EDF 2021 smo slovenski partnerji dosegli izjemen uspeh, med njimi tudi TECES z dvema odobrenima projektoma. ...
2 min branja
10. 06. 2022
Obrambni sektor mora odpreti svoja vrata civilnim rešitvam
Slovenija navkljub svoji majhnosti, velika pobudnica in promotorka ozelenitve obrambnega področja tudi preko SiEnE partnerstva....
2 min branja
27. 05. 2022
Sprejet delovni program EDF za leto 2022, razpisi že v juniju!
Evropski obrambni sklad zagotavlja 1 milijardo evrov za krepitev obrambnih zmogljivosti EU in novih orodij za obrambne inovacije....
2 min branja