Spletno mesto SiEnE (www.siene.teces.si, siene.teces.si) upravlja TECES, Pobreška cesta 20, 2000 Maribor, Slovenija. Spletno mesto uporablja piškotke.


Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta lahko upravitelj dobi vpogled v podatke o uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.


Upravnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabniki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, resolucija zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnjih povezavah.


Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.


Pri zbiranju podatkov uporabljamo spodnje smernice:Piškotki uporabljeni na naših strani:

Sejni piškotki

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin v vsebinski sekciji sistema. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik zapusti spletne strani. Sejni piškotek ne shranjuje osebnih podatkov o uporabniku.

Trajanje piškotka: do konca obiska uporabnika (piškotek se pobriše ko uporabnik zapusti stran)

Ime piškotkaTrajanje piškotkaOpis
Naključno generiranodo konca seje uporabnikasejni piškotek za sejo uporabnika
langdo konca seje uporabnikazabeleži uporabniški izbor glede izbire jezika na strani
Piškotki za Google Analytics

Google Analytics je Googlovo orodje za spletne analitične podatke, ki ga lahko lastniki spletnih mest uporabijo predvsem za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo njihova spletna mesta. Nastavi tudi piškotke v domeni spletnega mesta, ki ga obiščete. Ob obisku strani vas seznanimo o uporabi piškotov, ki jih lahko naložite le s privolitvijo.

Več informacij o piškotkih na uradnem spletnem mestu Google Analytics Cookie Usage on Websites.

Pred uporabo strani, za prenos teh piškotkov, potrebujemo vašo privolitev s potrditvijo v prikaznem oknu na strani.

Piškotki za Google Maps

Google Maps porablja piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih. Za delovanje uporablja piškotke kot so HSID, SID…

Več informacij o piškotkih na uradnem spletnem mestu Google Maps.

Pred uporabo strani, za prenos teh piškotkov, potrebujemo vašo privolitev s potrditvijo v prikaznem oknu na strani.

Piškotki za Facebook

Facebook je družbena spletna stran. Brezplačen dostop do strani omogoča uporabnikom, da se povežejo na eno ali več omrežij (kot so npr. šola, delovno mesto ali zemljepisno območje) in tako lažje komunicirajo z ostalimi ljudmi iz istega omrežja. Facebook uporablja več piškotkov za preverjanje prijave in sledenje.

Več informacij o piškotkih na uradnem spletnem mestu Facebook.

Pred uporabo strani, za prenos teh piškotkov, potrebujemo vašo privolitev s potrditvijo v prikaznem oknu na strani.

Piškotki za LinkedIn

LinkedIn je družbena spletna stran. Omogoča uporabnikom, da se povežejo v omrežje in lažje komunicirajo z ostalimi ljudmi iz istega omrežja. LinkedIn uporablja več piškotkov za preverjanje prijave in sledenje.

Več informacij o piškotkih na uradnem spletnem mestu LinkedIn.

Pred uporabo strani, za prenos teh piškotkov, potrebujemo vašo privolitev s potrditvijo v prikaznem oknu na strani.

Piškotki za Twitter

Twitter je družbena spletna stran. Brezplačen dostop do strani omogoča uporabnikom, da se povežejo na eno ali več omrežij in tako lažje komunicirajo z ostalimi ljudmi iz istega omrežja. Twitter uporablja več piškotkov za preverjanje prijave in sledenje.

Več informacij o piškotkih na uradnem spletnem mestu Twitter.

Pred uporabo spletnega mesta za prenos teh piškotkov, potrebujemo vašo privolitev s potrditvijo v prikaznem oknu na strani.

Piškotki za sistemske in predstavitvene namene

Na strani uporabljamo tudi določene piškotke za namene prikazovanja animacij in fotografij, seznamov v glavnem menuju. Ti piškotki služijo samo za shranjevanje nastavitev pri animacijah, ne shranijo nobenih osebnih informacij.

Piškotki:

Ime piškotkaTrajanje piškotkaOpis
reDimCookieHintdo konca seje uporabnikauporabniška odločitev glede piškotkov
jpanesliders_menudo konca seje uporabnikadelovanje glavnega menija
Kako izklopiti in izbrisati piškotke?

Ne pozabite, da z izbrisom ali blokiranjem piškotkov vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito.

Povezave z navodili za upravljanje spletnih piškotkov:Dodatne informacije

Za več informacij glede uporabe piškotkov na spletnem mestu nas lahko kontaktirate na SiEnE@teces.si ali na +386 2 333 13 50.