SI EN
#defence#development#innovation#NATO#research#vse
4 min branja
V SiEnE v decembru pristopilo še devet novih članov
Partnerstvo SiEnE se čedalje bolj krepi z novimi člani – dodatnih 9 v decembru
V SiEnE v decembru pristopilo še devet novih članov
Partnerstvo SiEnE se čedalje bolj krepi z novimi člani – dodatnih 9 v decembru
4 min branja
V mesecu decembru 2020 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še devet članov; ADRIA DOM d.o.o., ALPLES d.d., DOMEL d.o.o., Odsek za katalizo in reakcijsko inženirstvo s KEMIJSKEGA INŠTITUTA, PODKRIŽNIK d.o.o., SANING INTERNATIONAL d.o.o., SMARTIS d.o.o., SOLVERA LYNX d.o.o. in ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.. Od ustanovitve SiEnE, partnerstvo trenutno šteje že 15 potrjenih rednih članov.
Z večino novih članov sodelovanje že poteka znotraj razvojnih partnerstev TECES (energy cluster) in SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo, ki prav tako delujeta pod koordinacijo TECES-a.

V decembru 2020 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še devet novih članov. Trenutno SiEnE šteje natančno 15 uradno potrjenih članov, nekaj jih je še v postopku uradne potrditve. Z novimi člani že iščemo možnosti za povečanje prodajnih priložnosti in apliciranje znanj v razvoj inovativnih rešitev tako za obrambne kot civilne namene.

Posebej velja poudariti, da z nekaterimi člani že aktivno sodelujemo tudi znotraj dveh ostalih razvojnih partnerstev TECES (energy cluster) in SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES-a. Področja delovanja obeh se izredno prepletajo tudi s področji delovanja SiEnE ob vključevanju še dodatnih področjih uporabe tehnologi in rešitev.

Veselimo se nadaljnjih skupnih projektov za dobrobit sodobne in prihodnje družbe.

Novi člani SiEnE se predstavijo

  • ADRIA DOM, proizvodnja mobilnih domov, d.o.o., Črnomelj, ustanovitev 2002
   je inovativno in hitro rastoče ter 100% izvozno usmerjeno podjetje s področja razvijanja, proizvajanja in trženja produktov v obliki mobilnih hiš v treh serijah, modularno oblikovanih mobilnih hiš in družine mobilnih šotorov. Odličnost ponujenih produktov je prepoznana v samem svetovnem vrhu ponudnikov montažnih gradenj in oblikovalcev počitniških resortov, kot tudi ponudnikov produktov za celoletno bivanje z višjo dodano vrednostjo in višjega cenovnega razreda. Edinstvenost produktov podjetja spremljajo še inovativni podporni poslovni procesi v vseh fazah nastajanja produktov, od razvoja, proizvodnje, nabave in do prodaje na svetovni trg v sodelovanju s strateškimi in dolgoročnimi poslovnimi partnerji. ADRIA DOM je tudi član partnerstev TECES in SRIP Pametne stavbe pod koordinacijo TECES.

  • ALPLES, industrija pohištva d.d., Železniki, ustanovitev 1955
   je srednje veliko podjetje z dolgoletno tradicijo na področju izdelave in proizvodnje pohištva v Sloveniji. Podjetje prodaja svoje izdelke pod isto blagovno znamko ALPLES, ki je v slovenskem prostoru visoko prepoznavna in zelo cenjena. Podjetje odlikujejo visokokakovostni izdelki, premočrten razvoj izdelave pohištva s svetovnimi trendi in novimi proizvodnimi tehnologijami in neprestan trud za izboljšanje načina dela v podjetju za ohranitev družbene odgovornosti, predvsem pa za ohranitev in vzdrževanje dobrih odnosov s kupcem, ki je tudi glavni uporabnik produktov ALPLES. ALPLES je tudi član partnerstva SRIP Pametne stavbe pod koordinacijo TECES.

  • DOMEL, elektromotorji in gospodinjski aparati, d.o.o., Železniki, ustanovitev 1946
   je veliko podjetje z dolgoletno tradicijo in zanesljiv razvojni dobavitelj naprednih rešitev s področja električnih in komponent. Primarna dejavnost podjetja je snovanje in izdelava elektromotorjev za različne aplikacije, od hišnih do vrtnih aparatov, do uporabe v industriji, za potrebe klimatizacije, medicine in avtomobilske industrije. Podjetje je usmerjeno predvsem na globalni trg. DOMEL je tudi ustanovitelj in strateški partner TECES, s tem pa tudi član partnerstev TECES in SRIP Pametne stavbe, ki ga prav tako vodi in koordinira TECES.

  • ODSEK ZA KATALIZO IN REAKCIJSKO INŽENIRSTVO, Kemijski inštitut (KI D13), Ljubljana, ustanovitev 1946
   je samostojna raziskovalna enota znotraj svetovno priznane raziskovalne organizacije, Kemijski inštitut. Odsek za katalizo in reakcijsko inženirstvo je prvenstveno posvečen kemijskemu (procesnemu) inženirstvu, načrtovanju in izgradnji reaktorjev ter obratovalnih enot, pa tudi več-nivojskemu procesnemu modeliranju. Tematika Odseka se nanaša predvsem na pretvorbo ogljikovega dioksida in zemeljskega plina, tehnologije vodika ter gorivne celice, vrednotenje biomase za pripravo bio-osnovanih snovi in procese v (bio)farmacevtiki. Osebje odseka KI-D13 aktivno sodeluje pri študiji PamPIK, ki ga vodi in koordinira TECES.

  • PODKRIŽNIK, specialna strojna industrija, d.o.o., Ljubno ob Savinji, ustanovitev 1987
   je del prestižne in svetovno prepoznane znamke Podkrižnik Group. Podjetje je izrazito razvojno in tehnološko usmerjeno, s poudarkom na razvoju inteligentne pogonske tehnike za različne ciljne uporabnosti. Podjetje razvija, proizvaja in trži tako končne izdelke kot tudi komponente in je nepogrešljiv razvijalec mehatronskih sistemov po meri in različnih proizvodnih tehnologij. Podjetje ustvarja tehnološki napredek tudi s pomočjo stalnega razvoja svojih ljudi in spodbujanja človeku prijaznega delovnega okolja. V sodelovanju s podjetjem Domel d.o.o., tudi član in ustanovitelj TECES, je dobitnik zlatega priznanja za inovativnost na nacionalni ravni, ki ga vsako leto podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. Podjetje je tudi član partnerstev TECES in SRIP Pametne stavbe pod koordinacijo TECES.

  • SANING INTERNATIONAL, podjetje za sanacije objektov, d.o.o., Kranj, ustanovitev 1989
   je malo podjetje, ki združuje različna, pridružena strokovna, tehnološka in izvedbena podjetja za celovito in visokokakovostno izvedbo sanacij, rekonstrukcij, gradenj in opremljanj objektov. Je zanesljiv ponudnik, na lastnem znanju temelječih tehnično-tehnoloških rešitev, hkrati svojim odjemalcem oziroma naročnikom nudi strokovno podporo in brezkompromisno izvedbo najzahtevnejših gradbenih in sanacijskih posegov v objekte. Podjetje je tudi član partnerstva SRIP Pametne stavbe pod krovnim koordinatorstvom TECES.

  • SMARTIS informacijski sistemi d.o.o., Ljubljana, ustanovitev 2009
   je srednje veliko podjetje, ki se primarno ukvarja z razvojem in implementacijo naprednih informacijskih produktov in storitev za gospodarski in javni sektor. Je vodilni ponudnik visokokakovostnih rešitev s področja sistemske integracije, upravljanja sistemov, podatkov, informacij, kibernetske varnosti ter strateških sredstev in storitev. Hkrati nudi storitve po meri in razvoj lastnih produktov za področje industrijskega IoT, pametnih mest in doma ter varstva osebnih podatkov. Storitve so zajete v oblaku z različnimi poslovnimi modeli; Infrastruktura kot storitev (IaaS), platforma kot storitev (PaaS), programska oprema kot storitev (SaaS) z različnimi modeli uvajanja (zasebni, javni in hibridni oblaki). Podjetje je tudi član partnerstev TECES in SRIP Pametne stavbe pod koordinacijo TECES.

  • SOLVERA LYNX, nove tehnologije za energetiko, d.o.o., Ljubljana, ustanovitev 2002
   je inovativno podjetje s področja celostnega upravljanja z energijo na vseh ravneh človekovega delovanja. Je visokokakovosten ponudnik naprednih rešitev in orodij za natančno, predvsem pa učinkovito in fleksibilno spremljanje rabe energije. Njihov portfelj produktov, ki jih ponujajo na trgu, zajema razvoj elektronike in komunikacij ter programske opreme za upravljanje z energijo in masovnimi podatki kot tudi lasten razvoj konceptov za učinkovit nadzor in spremljanje različnih energetskih podatkov in parametrov; med drugim podjetje ponuja podporo pri analitiki energetske učinkovitosti in uvajanje programskih rešitev za platforme, primarno namenjene proizvodnji in odjemu energije. Rešitve podjetja so podpora energetskim, infrastrukturnim, proizvodnim, trgovskim in transportnim družbam. Podjetje je tudi član partnerstev TECES in SRIP Pametne stavbe pod koordinacijo TECES.
  • ŠPICA INTERNATIONAL, sistemi za avtomatsko identifikacijo, d.o.o, Ljubljana, ustanovitev 1989
   se uvršča med mala/mikro slovenska podjetja do 50 zaposlenih, ki skrbijo, da ŠPICA ostaja vrhunski in vodilni razvijalec ter ponudnik visokokakovostnih digitalnih rešitev s področja upravljanja oskrbovalnih verig in človeških virov znotraj celotne jadranske regije že celih 30 let. Da procesi v podjetjih tečejo kakovostno in avtomatizirano, ŠPICA ponuja na lastnem znanju temelječi nabor poslovnih rešitev za povečanje učinkovitosti in agilnosti v vseh fazah poslovanja podjetja, od proizvodnje, logistike, transporta, maloprodaje in javne uprave ter vzdolž celotne verige vrednosti. Podjetje je tudi član partnerstev TECES in SRIP Pametne stavbe pod koordinacijo TECES.

Deli objavo

Sorodne objave

26. 06. 2023
Nov Sektor za energetsko učinkovitost in zeleni prehod na MORS
V februarju 2023 se je Ministrstvo za obrambo RS (MORS) okrepilo z novim Sektorjem za energetsko učinkovitost in zeleni prehod. Namen sektorja je... ...
2 min branja
7. 06. 2023
Minister za obrambo s TECES podpisal pismo podpore projektu INDY
Minister za obrambo Marjan Šarec in direktor TECES Matej Gajzer sta 7. junija 2023 podpisala pismo podpore izvajanju evropskega projekta INDY. ...
2 min branja
23. 02. 2023
Začetek projekta EDF-2021-INDY
Več kot 80 strokovnjakov iz 13 evropskih držav se je med 16. In 17. februarjem 2023 udeležilo otvoritvenega sestanka projekta INDY....
3 min branja
Mednarodna konferenca »Towards a greener Defence«
24. januarja 2023 bo v Bordeaux, Francija, potekala mednarodna konferenca »Towards a greener Defence....
2 min branja
5. 09. 2022
Izzivi in inovacije v tehnologijah za dvojno rabo
V sredo, 21.09.2022, bo preko spleta potekala okrogla miza evropskih grozdov "Izzivi in inovacije v tehnologijah za dvojno rabo"....
2 min branja
25. 07. 2022
Izjemen uspeh Slovenije na razpisu EDF 2021
Na mednarodnem razpisu EDF 2021 smo slovenski partnerji dosegli izjemen uspeh, med njimi tudi TECES z dvema odobrenima projektoma. ...
2 min branja