SI EN
#defence#development#innovation#NATO#research#vse
2 min branja
V SiEnE je v januarju pristopilo še pet novih članov
Partnerstvo SiEnE se čedalje bolj krepi z novimi člani – dodatnih 5 v januarju
V SiEnE je v januarju pristopilo še pet novih članov
Partnerstvo SiEnE se čedalje bolj krepi z novimi člani – dodatnih 5 v januarju
2 min branja
V mesecu januarju 2021 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še pet članov; FAKULTETA ZA DESIGN, pridružena članica Univerze na Primorskem, MARLES HIŠE d.o.o.; Naravoslovnotehniška fakulteta, Univerze v Ljubljani, RAZVOJNO TEHNOLOŠKI CENTER d.o.o. in TECOS. Od ustanovitve SiEnE se je v partnerstvo pridružilo že 20 članov.
Z večino novih članov sodelovanje že poteka znotraj razvojnega partnerstva SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo, ki prav tako deluje pod koordinacijo TECES-a.

V januarju 2021 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še pet novih članov. Trenutno SiEnE šteje natančno 20 uradno potrjenih članov, nekaj jih je še v postopku uradne potrditve.

Z nekaterimi člani že aktivno sodelujemo tudi znotraj razvojnega partnerstva SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES-a. Področja delovanja partnerstva SRIP Pametne stavbe se vsebinsko dopolnjuje tudi s področji delovanja SiEnE ob vključevanju še dodatnih področjih uporabe tehnologij in rešitev.

Novi člani SiEnE se predstavijo

  • Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, Trzin, ustanovitev 2005:
   Je uveljavljena izobraževalna in raziskovalna organizacija iz področja notranjega dizajna in oblikovanja tekstila, mode ter nakita. V izobraževalni modul fakultete sodi tudi upravljanje ali management oblikovanja in vizualne komunikacije. Fakulteta za dizajn je tudi razvojno-raziskovalno usmerjena inštitucija, ki v sodelovanju s podjetji in drugimi gospodarskimi organizacijami inovira obstoječe in hkrati razvija nove produkte z visoko tržno vrednostjo. Uspešna je tudi pri snovanju in izvajanju razvojnih projektov s področja oblikovanja in dizajna. Fakulteta je tudi član partnerstva SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES.

  • MARLES Hiše d.o.o., Maribor, ustanovitev 1955:
   Je visoko priznano podjetje doma in v tujini na področju razvoja, proizvodnje in montaže prefabriciranih lesenih montažnih objektov, v sklopu katerih spadajo tudi mobilne in modularne enote objektov. Marlesov izdelek je vrhunske kakovosti in oblikovan po najsodobnejših razvojnih smernicah za objekt, ki predstavlja sinonim za varno in zdravo bivalno ter delovno okolje. Na isti način je zasnovan tudi Objekt Dom24h, kateri nosilec projekta je Marles Hiše d.o.o. Podjetje je tudi član partnerstva SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES.

  • Naravoslovnotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, ustanovitev 1919:
   Naravoslovnotehniška fakulteta je priznana članica Univerze v Ljubljani, ki jo gradijo štirje komplementarni oddelki: geologija, geotehnologija, rudarstvo in okolje, odsek za materiale in metalurgijo ter odsek za tekstilstvo. Je mednarodno priznana izobraževalna in raziskovalna ustanova, ki se lahko pohvali s številnimi raziskovalnimi dosežki tudi na področju obrambno-varnostnega sektorja. Fakulteta je že sodelovala pri razvoju lahkih ali težkih oklopnih vozil, delov osebne oborožitve in pri razvoju novih, kompozitnih materialov, itd.

  • Razvojno tehnološki center RTC d.o.o., Maribor, ustanovitev 2000:
   Podjetje se ukvarja z razvojno dejavnostjo na različnih področjih in panogah industrije in kot takšno ima za seboj bogate izkušnje z razvojem strojev in transportnih sredstev v gradbenem, vojaškem in javnem sektorju. Večji del razvojne in proizvodne dejavnosti podjetja je usmerjeno v gradbene in gozdarske stroje, kot tudi vozila na električni pogon. Podjetje razvija tudi produkte, ki izkoriščajo okolju prijazno, zeleno energijo. Podjetje nudi tudi raznovrstne storitve s področja regulacije in standardizacije iz posamezne panoge industrije. Deluje tudi v mednarodnem okolju.

  • TECOS, razvojni center orodjarstva Slovenije, Celje, ustanovitev 1994:
   TECOS združuje člane iz področja orodjarske dejavnosti in industrije in zagovarja njihova stališča ter interese za vsesplošno izboljšanje njihovega položaja v raziskovalnem in gospodarskem prostoru. Kot združenje članov iz vrst orodjarjev podpira nadaljnji razvoj orodjarstva v Sloveniji in širše v obliki stalne podpore na področju nudenja strokovnosti; z vključevanjem članov v razvojne in demo projekte; iskanjem evropskih finančnih sredstev in strateških partnerjev ali partnerstev, kot tudi s prenosom lastnega znanja in inovacij v druga podjetja. TECOS je tudi partnerstev TECES, Energy Cluster in SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES.


Dobrodošli novi člani!

Deli objavo

Sorodne objave

26. 06. 2023
Nov Sektor za energetsko učinkovitost in zeleni prehod na MORS
V februarju 2023 se je Ministrstvo za obrambo RS (MORS) okrepilo z novim Sektorjem za energetsko učinkovitost in zeleni prehod. Namen sektorja je... ...
2 min branja
7. 06. 2023
Minister za obrambo s TECES podpisal pismo podpore projektu INDY
Minister za obrambo Marjan Šarec in direktor TECES Matej Gajzer sta 7. junija 2023 podpisala pismo podpore izvajanju evropskega projekta INDY. ...
2 min branja
23. 02. 2023
Začetek projekta EDF-2021-INDY
Več kot 80 strokovnjakov iz 13 evropskih držav se je med 16. In 17. februarjem 2023 udeležilo otvoritvenega sestanka projekta INDY....
3 min branja
Mednarodna konferenca »Towards a greener Defence«
24. januarja 2023 bo v Bordeaux, Francija, potekala mednarodna konferenca »Towards a greener Defence....
2 min branja
5. 09. 2022
Izzivi in inovacije v tehnologijah za dvojno rabo
V sredo, 21.09.2022, bo preko spleta potekala okrogla miza evropskih grozdov "Izzivi in inovacije v tehnologijah za dvojno rabo"....
2 min branja
25. 07. 2022
Izjemen uspeh Slovenije na razpisu EDF 2021
Na mednarodnem razpisu EDF 2021 smo slovenski partnerji dosegli izjemen uspeh, med njimi tudi TECES z dvema odobrenima projektoma. ...
2 min branja