SI EN

#Defence#Development#Innovation#NATO#Research#vse
2 min branja
V SiEnE je v januarju pristopilo še pet novih članov
Partnerstvo SiEnE se čedalje bolj krepi z novimi člani – dodatnih 5 v januarju
V SiEnE je v januarju pristopilo še pet novih članov
Partnerstvo SiEnE se čedalje bolj krepi z novimi člani – dodatnih 5 v januarju
2 min branja
V mesecu januarju 2021 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še pet članov; FAKULTETA ZA DESIGN, pridružena članica Univerze na Primorskem, MARLES HIŠE d.o.o.; Naravoslovnotehniška fakulteta, Univerze v Ljubljani, RAZVOJNO TEHNOLOŠKI CENTER d.o.o. in TECOS. Od ustanovitve SiEnE se je v partnerstvo pridružilo že 20 članov.
Z večino novih članov sodelovanje že poteka znotraj razvojnega partnerstva SRIP Pametne stavbe in dom z lesno verigo, ki prav tako deluje pod koordinacijo TECES-a.

V januarju 2021 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še pet novih članov. Trenutno SiEnE šteje natančno 20 uradno potrjenih članov, nekaj jih je še v postopku uradne potrditve.

Z nekaterimi člani že aktivno sodelujemo tudi znotraj razvojnega partnerstva SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES-a. Področja delovanja partnerstva SRIP Pametne stavbe se vsebinsko dopolnjuje tudi s področji delovanja SiEnE ob vključevanju še dodatnih področjih uporabe tehnologij in rešitev.

Novi člani SiEnE se predstavijo

  • Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem, Trzin, ustanovitev 2005:
   Je uveljavljena izobraževalna in raziskovalna organizacija iz področja notranjega dizajna in oblikovanja tekstila, mode ter nakita. V izobraževalni modul fakultete sodi tudi upravljanje ali management oblikovanja in vizualne komunikacije. Fakulteta za dizajn je tudi razvojno-raziskovalno usmerjena inštitucija, ki v sodelovanju s podjetji in drugimi gospodarskimi organizacijami inovira obstoječe in hkrati razvija nove produkte z visoko tržno vrednostjo. Uspešna je tudi pri snovanju in izvajanju razvojnih projektov s področja oblikovanja in dizajna. Fakulteta je tudi član partnerstva SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES.

  • MARLES Hiše d.o.o., Maribor, ustanovitev 1955:
   Je visoko priznano podjetje doma in v tujini na področju razvoja, proizvodnje in montaže prefabriciranih lesenih montažnih objektov, v sklopu katerih spadajo tudi mobilne in modularne enote objektov. Marlesov izdelek je vrhunske kakovosti in oblikovan po najsodobnejših razvojnih smernicah za objekt, ki predstavlja sinonim za varno in zdravo bivalno ter delovno okolje. Na isti način je zasnovan tudi Objekt Dom24h, kateri nosilec projekta je Marles Hiše d.o.o. Podjetje je tudi član partnerstva SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES.

  • Naravoslovnotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, ustanovitev 1919:
   Naravoslovnotehniška fakulteta je priznana članica Univerze v Ljubljani, ki jo gradijo štirje komplementarni oddelki: geologija, geotehnologija, rudarstvo in okolje, odsek za materiale in metalurgijo ter odsek za tekstilstvo. Je mednarodno priznana izobraževalna in raziskovalna ustanova, ki se lahko pohvali s številnimi raziskovalnimi dosežki tudi na področju obrambno-varnostnega sektorja. Fakulteta je že sodelovala pri razvoju lahkih ali težkih oklopnih vozil, delov osebne oborožitve in pri razvoju novih, kompozitnih materialov, itd.

  • Razvojno tehnološki center RTC d.o.o., Maribor, ustanovitev 2000:
   Podjetje se ukvarja z razvojno dejavnostjo na različnih področjih in panogah industrije in kot takšno ima za seboj bogate izkušnje z razvojem strojev in transportnih sredstev v gradbenem, vojaškem in javnem sektorju. Večji del razvojne in proizvodne dejavnosti podjetja je usmerjeno v gradbene in gozdarske stroje, kot tudi vozila na električni pogon. Podjetje razvija tudi produkte, ki izkoriščajo okolju prijazno, zeleno energijo. Podjetje nudi tudi raznovrstne storitve s področja regulacije in standardizacije iz posamezne panoge industrije. Deluje tudi v mednarodnem okolju.

  • TECOS, razvojni center orodjarstva Slovenije, Celje, ustanovitev 1994:
   TECOS združuje člane iz področja orodjarske dejavnosti in industrije in zagovarja njihova stališča ter interese za vsesplošno izboljšanje njihovega položaja v raziskovalnem in gospodarskem prostoru. Kot združenje članov iz vrst orodjarjev podpira nadaljnji razvoj orodjarstva v Sloveniji in širše v obliki stalne podpore na področju nudenja strokovnosti; z vključevanjem članov v razvojne in demo projekte; iskanjem evropskih finančnih sredstev in strateških partnerjev ali partnerstev, kot tudi s prenosom lastnega znanja in inovacij v druga podjetja. TECOS je tudi partnerstev TECES, Energy Cluster in SRIP Pametne stavbe pod okriljem TECES.


Dobrodošli novi člani!

Deli objavo

Skupna raba na facebook
Skupna raba na twitter
Skupna raba na linkedin
Skupna raba na email

Sorodne objave

17. 07. 2021
EDF odprl prve razpise za leto 2021!
Od 1.7.2021 je odprt prvi sklop razpisov s 37. razpisnimi področji v okviru Evropskega obrambnega sklada (EDF) 2021 - 2027. ...
3 min branja
16. 03. 2021
Prometni vodni krog
Pri naravnem vodnem krogu energija sonca spodbuja izhlapevanje vode iz naravnih virov, kot so reke, jezera, morja, rastline. Izhlapela voda se ...
< 1 min branja
16. 03. 2021
Projekt RESHUB
Ministrstvo za obrambo Republike Slovenije s projektom RESHUB – Defence RESilience HUb Netvork in Europe vzpostavlja mrežo energetsko samozadostnih ...
2 min branja
9. 02. 2021
V SiEnE je v januarju pristopilo še pet novih članov
V mesecu januarju 2021 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še pet članov; Fakulteta za dizajn, pridružena članica Univerze na Primorskem; Marles Hiše...
2 min branja
14. 01. 2021
Podaljšujemo pristop v SiEnE brez pristopnine do konca januarja 2021
Zaradi povečanega interesa pristopa v decembru 2020, nezmožnosti pravočasnega pristopa v partnerstvo SiEnE zaradi izrednih razmer, novoletnih dopustov...
< 1 min branja
11. 01. 2021
V SiEnE v decembru pristopilo še devet novih članov
V mesecu decembru 2020 je v partnerstvo SiEnE pristopilo še devet članov; ADRIA DOM d.o.o., ALPLES d.d., DOMEL d.o.o., Odsek za katalizo in ...
4 min branja